Blindtypen


Tegenwoordig wordt een goede typevaardigheid steeds belangrijker. Al in het basisonderwijs hebben kinderen veel profijt van computervaardigheden. Maar zeker ook op de middelbare school.

Denk aan werkstukken, het voorbereiden van spreekbeurten, of het schrijven van boekbesprekingen en e-mailen. Alles wordt een stuk gemakkelijker als je blind kunt typen. Een juiste toetsenbordvaardigheid helpt daarnaast RSI te voorkomen.
Uw kind kan nu bij Typen Sneek snel en foutloos blind leren typen met tien vingers.

Snel leren typen is niet alleen handig en tijdbesparend. Een kind dat blind kan typen, en dus niet voor elke letter op het toetsenbord hoeft te kijken, zal eerder klaar zijn met het huiswerk. Kinderen die op de basisschool niet leren typen, beginnen op de middelbare school meteen al met een achterstand.

Neem het zekere voor het onzekere en laat uw kind een typecursus volgen. Hij of zij heeft de benodigde toetsenbordvaardigheid snel onder de knie, dankzij onze methode. De cursus is ook geschikt voor kinderen met dyslexie.


Wist u dat?


Uit het onderzoek blijkt dat kinderen die blind en met tien vingers kunnen typen, beter vragen beantwoorden op de computer. Omdat ze zich niet of veel minder hoeven te concentreren op het toetsenbord kunnen ze hun aandacht volledig richten op het juist beantwoorden van de vraag. Ook geven ze, doordat ze snel kunnen typen, antwoorden die meer uitgebreid zijn.

ja